[pic=5_1281892116.jpg][pic=5_1281892084.jpg][pic=5_1281892060.jpg][pic=5_1281892034.jpg][pic=5_1281892009.jpg]Vierdeklasser Lille heeft FC Dender uit de beker van België gewipt. De Lillenaren deden dat in een echte cupwedstrijd met alles er op en er aan. Lille combineerde uitstekend kreeg een aantal kansen via o.a. Heymans maar de bezoekene doelman Mollez stond uitstekend te keepen. Een schot van Meeuws van Dender scheerde de bovenkant van de lat. Op een voorzet van Heymans kopte Bram Van Geel voor de thuisploeg op de lat. Dender kwam op de 28' op voorsprong via Aleksandar. Het antwoord van Lille kwam er snel. El Addouly kon een kopbal in doel verwerken. Doelman Van Hove moest nog op een uitstekend inzenden van Dender redding brengen met de voet: 1-1 bij de rust. Na de rust ging Lille nog meer drukken. Een strafschopfout werd niet gefloten. Aan de overkant floot de scheidsrechter wel strafschop toen doelman Van Hove een doorgebroken speler van Dender tegen de grond werkte. Van Hove zette zijn fout recht en het bleef 1-1. Trainer Belmans bracht Yildiz nog in de ploeg en Lille kreeg opnieuw heel wat kansen. Bij een van die aanvallen verwachtte iedereen, de bezoekende doelman inkluis, een pass naar een medespeler maar Yildiz plaatste de bal onder Mollez: 2-1. Bij Dender keek Sollu nog tegen een tweede gele kaart aan. Lille hield stand en mag een ronde verder. Zondag/zaterdag trekken de Lillenaren naar Peruwelz (voetbalstadion Moeskroen). Peruwelz is de laatste hindernis naar een wedstrijd tegen mogelijk een eersteklasser.